Communicatie

Communiceren, wanneer doen we dat?

Iets wat wij in het dagelijks leven altijd doen, is communiceren met elkaar. Ookal pratem wij niet, communiceren we ook. Door middel van lichaamstaal kunnen wij andere mensen ook veel vertellen.

Lichaamstaal zegt vaak meer dan wat u zegt, dit wordt ook weergeven in de 7-38-55 regel. Tijdens een gesprek wordt er gelet op:

7% inhoud, hetgene wat u bespreekt met de desbetreffende persoon.

38% intonatie, het gebruik van uw stem.

55% lichaamstaal, uw houding en de bewegingen die u maakt.

Waar is communicatie belangrijk voor?

Communicatie is belangrijk om mensen te kunnen informeren over een onderwerp. Door middel van onze taal kunnen wij bepaalde dingen over brengen bij elkaar. Communicatie kan over van alles gaan, zowel persoonlijke zaken als werkgerelateerde zaken.

Communicatiemiddelen, wat zijn dat?

Er zijn verschillende middelen waar we gebruik van maken om te communiceren. Niet iedereen heeft altijd tijd om dingen te bespreken. Communicatiemiddelen zijn bijvoorbeeld telefoon, email, kranten, radio, tv, en tegenwoordig is dat nu ook internet (social media).

Deze middelen maken het makkelijker om te communiceren, zowel de snelheid van het communiceren als het aantal mensen wat u kunt bereiken hiermee. Daarnaast kunt u doelgericht een groep mensen bereiken zodat de response hoger wordt.